Roepingenzondag

Lieve mensen van de regio Rucphen en de regio Zundert. Komende zondag wordt het een bijzondere viering, zaterdag om 17.00 uur vanuit de Bavokerk te Rijsbergen en zondag om 10.00 uur vanuit de Maria Boodschapkerk te Zegge. Drie sporen komen samen. We vieren Roepingenzondag, waarbij aandacht gevraagd wordt voor hen die werk willen maken van hun geloof. We maken tevens een begin met de Meimaand, waarin Maria centraal staat als de Moeder Gods, die haar leven in het teken stelde van de Heer. En ons wordt in het evangelie de Goede Herder getoond, die als geen ander werk maakte van de liefde van God. Bij alle drie deze sporen gaat het om geroepen worden, maar nog meer om de vraag welk antwoord aan God gegeven wordt. Hoe zal ons eigen antwoord op de roep van God eruit zien? Laten we bidden dat wij ons hart openstellen voor de Stem van God, en dat wij zijn weg willen gaan. Ik wens ons allen zaterdag en zondag een fijne viering en een gelovig antwoord toe.

Pastor Wim van Reen