Maar liefst twee Diocesane Onderscheidingen in Sint Willebrord

Tijdens de jaarlijkse Franciscusviering afgelopen zaterdag, welke in Sint Willebrord werd gevierd, heeft pastoor Hans van Geel niet één, maar zelfs twee Diocesane Onderscheidingen mogen uitreiken. Gerrie Verlaar – Snoeren en Janny Siemons – de Rooij viel deze eer te beurt.

Gerrie kreeg de onderscheiding voor meer dan 40 jaar vrijwilligerswerk. Als koorlid, lectrice, hulpkoster en contactpersoon voor pastoraal team vanwege uitvaarten en avondwakes, is zij een zeer gewaardeerde vrijwilliger binnen de parochiekern H. Willibrordus. Gewetensvol bereidt ze elke leesbeurt weer voor, of het nu voor een reguliere viering is of voor een uitvaart. Veranderingen zijn niet echt haar ding, maar haar geloof is de basis van waaruit ze zich ten volle inzet. Gerrie werd in Dongen geboren en groeide op in Etten-Leur. Door haar huwelijk kwam ze in Sint Willebrord terecht. Haar man Toon was schoenmaker en zo leerde Gerrie heel veel Willebrorders van naam en bijnaam kennen. De parochiekern maakt hier nog graag lang gebruik van. Nu zij is verhuisd naar Etten-Leur, heeft ze wel beloofd zich voor de kerk en in het bijzonder de Willibrorduskerk, in te blijven zetten.

Janny heeft de onderscheiding ontvangen voor haar jarenlange inzet voor eerst het parochiebestuur van de H. Willibrordusparochie en ná de fusie van 2017 in het parochiebestuur van de Sint Franciscusparochie. Janny was de verbindende schakel tussen parochiebestuur en parochiekerncommissie. Ondanks dat ze daarin niet altijd de wind mee had, is ze dit steeds met veel inzet en overtuiging blijven doen. Verder is zij (nog steeds) verbonden aan de parochie als gastvrouw. Ook als lectrice in vieringen en avondwakes, als coördinatrice van het kerkpoetsen, het verzorgen van doopschelpen, doopkaarsen, doopoorkondes en gedachteniskruisjes alsook achter de schermen bij regionale vieringen, zet en zette zij haar beste beentje voor. Janny is door haar taak als gastvrouw ook een veel gezien gezicht op het parochiecentrum, waar ze met haar humor steeds weer weet te verrassen.

Zowel de Sint Franciscusparochie als de parochiekern H. Willibrordus feliciteren de dames.

Vanuit al de vijf kernen waren er parochianen aanwezig die genoten van een inspirerende viering. Opgeluisterd door een parochieel koor, die onder andere het Zonnelied van Franciscus zongen, en lectoren uit de vijf kernen was het een viering door en voor alle parochianen. Na de viering was er tijd voor ontmoeting met koffie/thee en door vrijwilligers vervaardigd lekkers. De decorandi werden uitgebreid gefeliciteerd. Kijk op www.sintfranciscusparochie.nl voor meer parochienieuws.