Skip to main content

Kerkelijke vieringen en het coronavirus

 Gedurende enkele maanden, in ieder geval tot en met 1 juni, zal het onmogelijk zijn om publieke kerkelijke vieringen te houden. Voor de regio Rucphen en Zundert gaat het pastoraal team daarom eucharistievieringen houden in de Sint Bavokerk te Rijsbergen. Waarom de Sint Bavokerk? Omdat deze kerk over een website beschikt waarop vieringen live te beluisteren zijn en herbeluisterd kunnen worden.

Voor het beluisteren van de vieringen via de website van de Sint Bavo, gaat u naar www.sintbavorijsbergen.nl. Op de grijze menubalk boven in beeld klikt u op “links”. U scrolt naar beneden op de pagina die dan verschijnt tot u “kerkomroep” ziet. U klikt daar op “opnames van sint Bavo Parochie Rijsbergen”. Op de pagina die dan verschijnt klikt u in de menubalk op “uitzendingen”. Hierna ziet u meteen de viering verschijnen.

De volgende vieringen worden, tijdens de verscherpte maatregelen zonder publiek, in de Bavokerk gehouden. Aanwezig zijn de pastoor, een koster, een cantor en een lector:

Elke zaterdag om 17.00 uur eucharistieviering.

Palmzondag, zaterdag 4 april 17.00, wijding van palmtakken.

Witte Donderdag 9 april om 19.00 uur eucharistieviering, waarin de instelling van de eucharistie en het laatste avondmaal worden herdacht.

Goede Vrijdag 10 april om 19.00 uur gebedsviering, waarin we het lijden en sterven van Jezus van Nazareth gedenken.

Paaswake, zaterdag 11 april om 21.00 uur eucharistieviering, waarin paasvuur, paaskaarsen en, doopwater worden gewijd.

Eerste Paasdag, zondag 12 april om 11.00 uur, eucharistieviering, verrijzenis van de Heer.

We maken u erop attent dat de vieringen van de meimaand in Zegge en Sint Willebrord geen doorgang vinden. Wilt u graag in gebed verbonden zijn, dan verwijzen wij u graag naar radio Maria, waar op geregelde tijden gebeden wordt tot de Moeder Gods.

Alle kerken van de regio Rucphen en regio Zundert zullen dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur opengesteld worden, om een kaarsje aan te steken en in stilte te kunnen bidden. Er zijn enkele vrijwilligers aanwezig die toezien op het navolgen van de algemene coronarichtlijnen. Wie gebruik wil maken van dit dagelijkse uurtje van gebed, kan ook op die momenten een gift meebrengen voor de voedselbank. Er wordt voor gezorgd, dat uw gaven bij de voedselbank terechtkomen.

We wensen iedereen veel sterkte en wijsheid toe in deze moeilijke tijd. We bidden voor u en voor elkaar.

Pastoor Hans van Geel en pastor teamleider Wim van Reen

X