Skip to main content

Geloofsvorming rond Advent en Kerst: Laat Kerstmis je niet afpakken! en Buurten met de Bijbel

 Laat Kerstmis je niet afpakken !

Als het  strakjes weer Kerstmis wordt, verstilt de drukke wereld een dag of wat omdat iedereen van de straat is en genoeglijk binnen bij kaarslicht zit. De meesten hebben maar weinig benul, vermoed ik, van waar het met het christelijke Kerstmis om gaat. Wat ze misschien nog wél weten is dat christenen dan ondersteboven zijn van een of ander mal verhaal (Lucas 2,1-21) over een zoetig kind in een stalletje waar engeltjes omheen dartelen, maar waar je – om dat nog zinnig te vinden – voor ‘uit de tijd’ moet zijn.

Beste eigentijdse christen, laat Kerstmis je niet afpakken. Je zou wel gek zijn! Wat je dan moet doen? Naar één van de hieronder genoemde bijeenkomsten komen; daar zul je eens even –op heel verrassende wijze- geconfronteerd worden met wat dat kerstverhaal  EIGENLIJK wil…! Wat zal het jouw vieren van Kerstmis ten goede komen!!!! Pastor Huub Schumacher leidt ons naar de ware betekenis van Kerstmis.

U bent van harte welkom op maandag 25 november om 14.00 uur in het parochiecentrum van de H. Trudo, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert en om 19.30 uur in de Martinuszaal van de Martinuskerk, Raadhuisstraat 3, 4715 CB Rucphen.

 Buurten met de bijbel in de Advent

Advent is een tijd van wachten en verwachten. We gaan op weg naar het kerstfeest, de geboorte van Jezus van Nazareth. We worden verleid met glitter en glamour, met ballen en bomen, kerstmarkten en glühwein. Er is volop franje en versiering. Is er ook aandacht voor het wezenlijke van Advent? Advent nodigt uit om te verstillen, even stil te staan bij wat wezenlijk is en er echt toe doet.

Buurten met de Bijbel in de Advent is een bescheiden poging om hieraan tegemoet te komen . Drie bijeenkomsten nemen we, samen met pastor Wim van Reen, even de tijd. We gaan op weg met Bijbelverhalen van Advent. U bent van harte welkom om mee te buurten. De bijeenkomsten kennen in de beide regio’s een gelijke opzet, zodat u zowel in Rucphen als in Zundert kunt aanschuiven.

In de Franciscusparochie regio Rucphen bent u welkom op maandag 2,9 en 16 december vanaf 14.00 uur in de Martinuszaal van de Martinuskerk, Raadhuisstraat 3, 4715 CB Rucphen.

In de regio Zundert bent u welkom op woensdag 4, dinsdag 10 en donderdag 19 december vanaf 20.00 uur in de pastorie van de Heilige Trudo, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert.

Pastor Wim van Reen, verantwoordelijk voor geloofsvorming

X