FamCat Sint Franciscusparochie

FamCat is kort voor familiecatechese en is komen overwaaien uit België. Op zondagochtend komen gezinnen samen in de kerk om kennis te nemen van kerk en geloof. De bekendheid met kerk en geloof kan niet langer als vanzelfsprekend worden verondersteld bij jonge ouders en hun kinderen. Met FamCat hebben we een methode in handen om op een laagdrempelige manier ouders en kinderen, die zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie, weer wat vertrouwd te maken met geloof en kerk.

Hoe ziet FamCat in onze parochie eruit? Op zondag 10 april worden ouders en kinderen van Rucphen, Schijf, Sint Willebrord, Sprundel en Zegge uitgenodigd om naar de Willibrorduskerk te Sint Willebrord te komen. De Willibrorduskerk is onze parochiekerk, wat wil zeggen, dat alleen in deze kerk belangrijke activiteiten van de Sint Franciscusparochie worden ontplooid.

We verwachten ouders en kinderen rond 09.15 uur en om 09.30 uur starten we met de eucharistieviering. Na de viering volgt het programma van de FamCat. De aanwezige ouders en kinderen worden dan verdeeld in 5 groepen en gaan langs 5 verschillende werkwinkeltjes. Elk werkwinkeltje duurt ongeveer 10 minuten. De winkeltjes bevinden zich in parochiecentrum en kerk. Je wandelt van het ene naar het andere. Na 50 minuten zijn alle winkeltjes bezocht en verzamelen we weer in de kerk.

Voor de allerkleinsten kan er – mocht daar behoefte aan bestaan – een crèche georganiseerd worden. Tijdens de eucharistieviering voor de FamCat zal er een kindernevendienst worden gehouden, waar kinderen zich op een aangepaste manier bezighouden met het evangelie van die zondag.

De FamCat is op 10 april aanstaande. Eerste Communicanten en hun gezinnen zijn van harte welkom. We hopen velen te mogen begroeten. We hopen dat de FamCat naar meer zal gaan smaken.

Heel veel groetjes van

Pastor Wim van Reen