Skip to main content

Diocesane onderscheiding voor Jos Bruijns

Tijdens de Eucharistieviering van zondag 16 augustus heeft pastoor Hans van Geel de diocesane (bisschoppelijke)  onderscheiding uitgereikt aan Jos Bruijns, vanwege zijn jarenlange verdiensten van als vrijwilliger voor de parochiekern H. Martinus Rucphen.

 

Ruim 40 jaar heeft Jos zich op vele fronten ingezet voor de parochiekern. Professioneel, punctueel, plichtsgetrouw: dat zijn de primaire kenmerken voor al het werk van Jos. Centraal stond altijd zijn functie als financieel administrateur. Met grote zorg, betrokkenheid, zorgvuldigheid en toewijding heeft hij in al die jaren de financiën van de parochiekern geadministreerd en (mede) beheerd. Sinds de oprichting van de Interparochiële Vereniging Rucphen (medio jaren negentig) heeft hij dat ook gedaan voor de financiën van de IPV en, aansluitend, van de Sint Franciscus parochie.

 

Daarnaast heeft hij vele jaren zijn inbreng gehad in het Liturgisch Beraad en in de vieringen van de parochiekern. Jos heeft in al die jaren actief meegewerkt aan het invullen en vormgeven van vieringen. Als acoliet heeft hij geparticipeerd in Woord- en Communie vieringen en in Eucharistie vieringen. Daarnaast is Jos ook voorgegaan in Woord- en Communie vieringen en in Avondwakes in onze kerk. Sinds de opening van Woon- en Zorgcentrum Kerkakkers in Rucphen (2008) verzorgde Jos daar de maandelijkse Woord- en Communieviering.

 

In 1997 heeft Jos, voor al zijn verdiensten, de pauselijke onderscheiding ontvangen. Nu heeft  pastoor Hans van Geel, namens onze bisschop, aan Jos de diocesane onderscheiding uitgereikt. Namens de gehele parochiekern heeft Jan Struijs (voorzitter van de parochiekern commissie) een dankwoord gericht aan Jos en aan zijn echtgenote Naantje.

X