Skip to main content

Adventsactie 2020

Dit weekend start de adventsperiode, een tijd waarin we op weg zijn naar Kerstmis, de geboortedag van Jezus, het kerstkind. Bij alle onzekerheid door corona willen we de kinderen die het door welke omstandigheden dan ook moeilijk hebben niet uit het oog verliezen.

De bisschoppen vragen ons om in de Adventsactie een keuze te maken uit de projecten die zij voordragen. Als Regio Rucphen en Zundert willen we graag een bijdrage leveren aan een project in Malawi waar meer dan de helft van de bewoners moeten rond komen van 1 euro per dag. Er wordt uitsluitend mais verbouwd. Het afgelopen jaar is 90% van de oogst verloren gegaan.

In Malawi werkt een landelijke organisatie, CICOD, aan het verbeteren van het levensonderhoud, van opleiding, van sanitair en milieubeheer. Het project waar we voor gekozen hebben richt zich, via de genoemde stichting, op 160 huishoudens van alleenstaande moeders met 464 schoolgaande kinderen die vaak hun school verzuimen door de voedselonzekerheid. De landelijke organisatie wil bereiken dat de voedselvoorziening door het inrichten van modeltuinen en het beschikbaar stellen van 5 kippen per gezin beter op peil blijft. Er is begeleiding bij het kweken van meerdere gewassen, bij het op orde krijgen van hun financiën en er wordt sojameel gegeven zodat de alleenstaande moeders hun kinderen tenminste twee keer per dag een fatsoenlijke maaltijd kunnen geven.

In de vieringen in de katholieke kerken in beide regio’s wordt dit weekend gecollecteerd voor dit project in Malawi.

X