100 jaar Sint Johannes de Doper

Met een eucharistieviering in de kapel van de ‘Sint-Johannes de Doper’, werd op 25 juni gevierd, dat de kerk 100 jaar geleden gebouwd werd. In de H.Mis werd bovendien de geboorte van Johannes de Doper en het 70-jarig bestaan van de KBO gevierd. Door de aanwezigheid van het gilde ‘Sint Jan Baptist’, kreeg de dienst een bijzondere en traditionele uitstraling. Ook door de inbreng van Muziekvereniging DHV/VHV en het Ouderenkoor Levensvreugd, werd het een hele mooie vieringDe dienst werd voorgegaan door pater Kees Jongeneelen (oorspronkelijk afkomstig uit Sprundel) en pastor Ria van Oorschot. De kapel van de ‘Sint Johannes de Doper’ zat helemaal vol. Tijdens de dienst werd een herdenkingsplaquette gezegend, die na afloop in de ‘Kapel van Smarten’. geplaatst werd. Pater Jongeneelen toonde tijdens de dienst het Heilig Kruis, waarmee hij ook de zegen gaf. Volgens de legende is dit Kruis tussen 1400 en 1450 gevonden op het kerkhof. Het is één van de oudste en meest bijzondere kunstschatten van onze parochie.